Un cop més com tants altres tercers dissabtes de mes, s’ha celebrat una de les mítiques trobades de ScratchEd Meetup, i ja en van 29, que es diu aviat!

Nosaltres hem tingut la sort de ser-hi des del principi, però a partir d’ara, a més a més, també us volem compartir aquí el recull de recursos i les coses que ens han semblat interessants del que s’hagi comentat. Com sempre ho fem perquè ens sembla útil tenir-ho recollit en algun lloc, però alhora perquè creiem que pot ser molt interessant no només per a nosaltres sinó per a qualsevol persona que, hagi anat o no a la trobada, i li interessi el tema de Scratch, o la tecnologia aplicada a l’educació en general.

Així que som-hi doncs!

La trobada s’ha fet al Punt Multimèdia de Sants, com ja és habitual, on L’Oriol i l’Antònia ens han acollit fent-nos sentir un cop més com a casa, i és que així dóna gust, i la veritat és que costa imaginar-se o proposar fer la trobada a altres llocs 😉 malgrat que de tant en tant per descobrir o per disponibilitats també anem amunt i avall a visitar altres indrets.

Les trobades de “ScratchEd Meetup” són trobades informals de persones dins de l’àmbit de l’educació que s’interessen per a compartir recursos, coneixement i experiències entorn d’Scratch, i tot el que té a veure amb les competències del pensament computacional i la tecnologia aplicada a l’educació.

Aquests grups tenen l’aval i són coordinats pel grup ScratchEd de la Universitat de Harvard i el grup de Barcelona va ser el primer grup constituït oficialment a territori europeu ^_^

La dinàmica de funcionament de les trobades és molt simple, aplicant la metodologia dels EdCamp són les mateixes persones participants qui dissenyen el contingut de la sessió, proposant al principi un seguit de temes, inquietuds, preguntes o propostes que vulguin compartir. A partir d’aquí es fa l’escaleta de temes i el grup es pot dividir (o no) en subgrups per a tractar temes diferents en paral·lel. També es convida a tothom a canviar de grup quan així ho vulgui en cas que li sembli més interessant algun altre, no hi ha problema, la gràcia està a aprendre i compartir plegats a partir de la motivació de cadascú.

En aquesta trobada van venir gairebé 30 persones i van sortir un munt de propostes i recursos interessants que us expliquem tot seguit.

El Josep un dels co-organitzadors de la trobada va començar delitant-nos amb una introducció al Machine Learning amb Scratch : https://machinelearningforkids.co.uk Un recurs molt interessant!

Estirant del fil vam arribar a altres coses com https://quickdraw.withgoogle.com un recurs molt entretingut en forma de joc d’IA aplicada al reconeixement de patrons (en aquest cas dibuixos) de Google.

Després en Jaume ens va compartir la seva experiència a [binomi] amb el robot TrueTrue del qual n’han fet algunes millores, com ara un complement dissenyat i fabricat en 3D per tal d’incorporar-li un retulador i fer-ne un robot pintor.

Durant l’estona de l’esmorzar sempre passen coses xules i aquest cop vam estar jugant amb la càmera 360 del Carles i parlant sobre com utilitzar-la en tota mena de projectes i activitats.

El Carles després ens va presentar la seva expo de llums programables que es podrà veure al mateix Punt Multimèdia la setmana prèvia a la RoboTAC de la qual l’Oriol ens en va fer cinc cèntims i va convidar tothom a venir i passar-ho bé tot aprenent i descobrint.

El Pablo a continuació ens va explicar com funciona LEGO WeDo 2.0 amb Scratch, i finalment l’Andrés, també un dels co-organitzadors de les trobades ens va compartir el seu entusiasme treballant amb el Merge Cube amb el que podem fer un munt d’activitats interessants de realitat virtual i augmentada amb Co-Spaces!

Com a nota final es va comentar que s’havien celebrat els premis BitBot sobre projectes de robòtica i programació educativa en activitats extraescolars i que el nou portal bitbot.gencat.cat incorpora un llistat d’activitats amb un cercador, i també una borsa d’ofertes de feina per a educadors/es de l’àmbit de la tecnologia en el lleure educatiu.

Una trobada d’allò més profitosa, com sempre, on tothom en va sortir amb un munt de coses interessants a la motxilla i amb moltes ganes per la següent!!!

Podeu veure un recull de fotos aquí i seguir el fil amb l’etiqueta #ScratchEdMeetup.

Ja us seguirem explicant, salut i força Scratch família 😉

Categories: notícies

Esther

Dinamitzadora Social Digital. Educació Social. Coorganitzadora de #ScratchEdMeetUp BCN

CA