Doncs un cop més us portem la crònica d’una trobada fantàstica on hem tingut la sort d’assistir, en aquesta ocasió en una ubicació màgica que generava un ambient ideal per a inspirar i aflorar l’esperit maker de totes les persones visitants 😉 

Benvingudes i benvinguts a la crònica de la Maker Faire BCN 2019!

La Maker Faire Barcelona és una trobada anual que es fa per aglutinar totes aquelles propostes que volen ser compartides entre la comunitat maker, a Barcelona ja en porten 6 edicions i cada any s’ha anat superant. Enguany es va fer a la Nau Bostik,  un espai de trobada i creació artística autogestionat al barri de la Sagrera de Barcelona.

Un dels aspectes interessants d’aquest esdeveniment és precisament la diversitat de propostes que hi podem trobar, i aquesta vegada no ha estat pas diferent. Des de persones a títol individual que investigant, experimentant i desenvolupant les seves pròpies invencions exposen els seus artilugis, projectes o muntatges, tot explicant els aprenentatges que n’han extret i com han arribat a la versió final (o no) de la seva investigació, passant per organitzacions o entitats que es dediquen a fer activitats relacionades amb la tecnologia i la difusió de la tecnologia lliure, fins a empreses o administracions que aposten per oferir a la comunitat productes o serveis diversos, derivats o no de la comunitat maker i les seves necessitats.

Evidentment i com que aquest món és tant petit com la immensitat diminuta d’un nucli atòmic, al final ens acabem coneixent entre tots i totes, i si no ens coneixem encara, aquests actes són el lloc ideal per fer-ho. 

No té preu retrobar i trobar persones excepcionals, creatives, ingenioses i perseverants que a més a més amb la generositat de compartir tot allò que han aprés, no dubten en mostrar el fruit del seu esforç i en explicar-ho les vegades que faci falta a les visitants curioses que s’hi atansen. 

És cert que hi vàrem trobar a faltar gent estimada, gent important que no va poder venir però un cop més la experiència ha estat del tot positiva i ens hem emportat la motxilla ben plena de idees inspiradores per a desenvolupar!

Us en destaquem les que més ens van agradar …


Esther

Dinamitzadora Social Digital. Educació Social. Coorganitzadora de #ScratchEdMeetUp BCN

CA